Cu siguranța alături de dvs.
General Safety Regulation

Cu siguranța alături de dvs.

Sisteme de asistență la rulare Mercedes‑Benz Trucks.

Siguranța pe primul loc, cu precădere pe șosele. Din 7 iulie 2024, noi standarde pentru sistemele de asistență în siguranță se vor aplica în întreaga UE datorită Regulamentului General de Siguranță (GSR, Regulamentul 2019/2144 (UE)) actualizat pentru a crește siguranța generală în traficul rutier.
Scopul declarat al Mercedes‑Benz Trucks este de a le oferi șoferilor cel mai bun sprijin și ajutor posibil în timpul călătoriei lor.

Sistemele de asistență pentru siguranță noi-proiectate și dezvoltate nu doar îndeplinesc standardele care se pun în aplicare începând cu 2024, ci, în unele cazuri, le depășesc în ceea ce privește domeniul de aplicare.

Astfel, acestea marchează o nouă etapă importantă pe calea către un condus fără accidente.

Toți eroii și eroinele de pe drum au nevoie de puțin ajutor din când în când. Pentru aceasta vă stau la dispoziție sistemele de asistență pentru siguranță de la Mercedes‑Benz Trucks. Fiecare aplicație are abilități unice pentru a ajuta în situațiile dificile.

Descoperiți caracteristicile în acțiune și pătrundeți în lumea minunată a informațiilor privind siguranța Super Safety Sidekicks.
 

Cele patru sisteme de siguranță prezentate corespund unei selecții de generații viitoare de sisteme, care vor fi disponibile pe toate modelele odată ce specificațiile GSR actualizate vor deveni obligatorii.

O privire de ansamblu asupra tuturor sistemelor de asistență pentru siguranță disponibile în prezent pentru fiecare model în parte puteți găsi aici:

Sistemul Active Sideguard Assist dezvoltat din a doua generație901, 1, 905, poate asista șoferii la schimbarea benzii de rulare sau la manevrele de virare cu vizibilitate redusă pe toată gama de viteze. Totodată, sistemul de avertizare în două etape îi poate atenționa pe șoferi asupra potențialelor pericole, astfel încât aceștia să poată dezamorsa o situație critică din trafic, intervenind la timp.

Prezentare generală a avantajelor.

 • Monitorizare pe partea șoferului și a însoțitorului
 • Sistem de avertizare în două etape la detectarea pericolelor (mai întâi informare optică, apoi avertizare optică și acustică)
 • Recunoașterea pericolelor și mesaj de avertizare în întregul domeniu de viteze
 • Intervenţie de frânare activă la viraj la dreapta (trafic pe partea dreaptă) sau pe partea stângă (trafic pe partea stângă) într-un interval de viteză de până la 20 km/h, dacă nu există nicio reacţie la avertismentele vizuale şi acustice

Cea de-a şasea generaţie a Active Brake Assist901, 902, 903 dispune de o sesizare mărită a mediului înconjurător datorită tehnologiei de fuziune la 270° cu şase senzori noi. Monitorizarea pe mai multe benzi asigură o detectare mai mare a pericolului. Astfel, Active Brake Assist 6901, 902, 903 poate reacţiona şi mai rapid în situaţii critice, de exemplu în cazul coliziunii cu traficul staţionar sau în mişcare – chiar şi în curbele tipice de autostradă.

Sistemul recunoaşte, de asemenea, persoanele imobile şi în mişcare, precum şi bicicliştii de pe banda de circulaţie, indiferent dacă traversează sau vin din sens opus. În cazul în care este detectată o potenţială coliziune, Active Brake Assist 6901, 902, 903 poate reacţiona cu o frânare de urgenţă automată în intervalul de viteză de până la 60 km/h.

Prezentare generală a avantajelor.

 • Detectarea mediului înconjurător la 270 cu ajutorul tehnologiei camerei şi a senzorilor suplimentari cu rază scurtă de acţiune de pe faruri şi din lateral
 • Reacție extinsă la pietoni și bicicliști până la 60 km/h
 • Reacţie extinsă şi evitarea accidentelor în cazul autovehiculelor aflate în mişcare şi staţionare în situaţii standard de viraje pe autostradă
 • La viteze mai mari, este posibilă o reducere semnificativă a gravității accidentului
 • Sistem de avertizare în trei etape la detectarea pericolelor: mai întâi avertizare optică și acustică, apoi frânare parțială, frânare totală finală automatizată
 • Disponibilitate ridicată în condiții de vizibilitate redusă datorită tehnologiei radar

Front Guard Assist901 monitorizează zona de trafic din faţa autovehiculului şi îl asistă pe şofer la staţionarea autovehiculului şi în situaţii de pornire de pe loc şi la intersecţii. În cazul în care sistemul înregistrează obiecte staţionare sau în mişcare în faţa autovehiculului, cum ar fi persoane, acesta îi oferă asistenţă şoferului în situaţii de conducere de până la 15 km/h, trimiţând semnale de pericol prin intermediul sistemului de avertizare în două etape.

Prezentare generală a avantajelor.

 • Activ în situații de rulare până la 15 km/h
 • Zona de monitorizare acoperă unghiul mort din fața autovehiculului (până la aprox. 4 m) pe întreaga lățime a autovehiculului
 • Sistem de avertizare în două etape în cazul detectării pericolelor (avertizare optică, apoi avertizare optică și acustică)
 • Posibila evitare a accidentelor sau reducere a severității accidentului în limitele sistemului

Interacţiunea perfectă a diferitelor funcţii de asistenţă la rulare ale Active Drive Assist 3901, 905, 906 nu numai că sporeşte confortul la rulare, dar contribuie şi la îmbunătăţirea siguranţei rutiere.

Cea mai recentă generaţie, Active Drive Assist 3901, 905, 906, le oferă şoferilor un control longitudinal şi lateral şi mai bun al camionului. Principala noutate în acest caz este funcţia Emergency Steering: Dacă Active Sideguard Assist 2901, 1, 905 semnalează un pericol de coliziune la schimbarea benzii de circulaţie, Active Drive Assist 3901, 905, 906 poate contracara activ şi astfel poate readuce autovehiculul pe centrul benzii de circulaţie, respectiv pe banda proprie de circulaţie.

În plus, sistemul reacţionează activ la o inactivitate a şoferului, de exemplu din cauza unor probleme de sănătate: Detectează inactivitatea şi opreşte autovehiculul cât mai uşor posibil.

Prezentare generală a avantajelor.

 • Conceput special pentru deplasarea pe autostrăzi
 • Funcționează pe întreaga gamă de viteze
 • Control automat al distanţei cu stop-and-go (pornire şi oprire în ambuteiaje)
 • Centrarea automată continuă a autovehiculului în centrul benzii de rulare
 • Poate preveni părăsirea benzii prin intervenţie la bracare activă
 • În caz de inactivitate a şoferului, autovehiculul poate frâna moderat până la oprire
 • Poate readuce autovehiculul pe banda proprie în cazul unui pericol de coliziune în timpul schimbării benzii de rulare
În sus